Elements mission unnamed

Magnus Wallin
@Munksjömagasinen

Magnus Wallin räknas idag som en av Sveriges mest erkända konstnärer. Hans konstnärskap fokuserar på på den mänskliga kroppens kulturhistoria, både i termer av konsthistorien och mänsklighetens historia i allmänhet. I sitt budskap om respekt för de annorlunda och utsatta ställer Wallin, omedvetet eller medvetet, frågor kring vår syn på oss själva. Magnus Wallin avbildar inte bara den mänskliga kroppen. Han nyttjar den också, både abstrakt och i praktiken, i syfte att avslöja dess symboliska och flytande status i det sociala, politiska och historiska samspelet. I samarbetet med Konsthall Jönköping har Magnus Wallin tagit ett av de stora skeppen i Munksjömagasinen i besittning för att ytterligare fördjupa sig i ämnet.

Utställningen presenterar två filmer ur Wallins tidigare produktion, Mission och Elements, samt en platsspecifik installation, Nameless, med utgångspunkt i den medicinska historien, i form av ett större collage projicerat på väggarna i magasinsbyggnaden.

Världsvan

Magnus Wallin lever och arbetar i Malmö. Han har utbildats både vid konsthögskolan Valand i Göteborg och konstakademin i Köpenhamn. Wallin har visats i samband med både Plateau of Mankind, biennalen i Venedig, biennalen i Istanbul, på museet för samtidskonst i Kanazawa i Japan, på Galerie Nordenhake i såväl Stockholm som Berlin, Kunsthalle i Wien, Mori - museet i Tokyo, Vancouver Art Galleri, Millesgården i Stockholm, Konstmuseet i Göteborg och Kalmar Konstmuseum.

Munksjömagasinen
Vernissage: 1 juli kl. 17–20. Invigning och publikt samtal mellan Magnus Wallin och Susan Bolgar kl. 18.15.
Öppet: 2 juli–14 augusti, alla dagar 12.00–19.00. Fri entré.

Hitta till Munksjömagasinen:
Latitud: 57.772512
Longitud: 14.157021
Från Barnarpsgatan, ta av mot vattnet vid Shellmacken.

Konsthall Jönköping är namnet på ett tvåårigt konstprogram med syfte att pröva och iscensätta flera konstprojekt på olika platser runt om i Jönköpings kommun. Konsthall Jönköping prioriterar konstverksamheten i första hand – inte lokalerna.

Verksamheten skall under 2015-2016 synliggöra samtidskonst som provocerar, berör människor och breddar samhällsdebatten. Projekten ska fånga upp ny teknik och nya sätt att arbeta med konst.

Konsthall Jönköping drivs av Jönköpings kommun med stöd av Region Jönköpings län.

#konsthalljonkoping